top of page

MAVEE videók 

Alkalmazott viselkedéselemzés és autizmus

Az Alkalmazott Viselkedéselemzés hatékonyságát több évtized kutatásai támasztják alá az autizmussal élő gyermekek korai intervenciójában, a kognitív, szociális és nyelvi képességek fejlesztésében, illetve a kihívást jelentő viselkedések csökkentésének területén. Serdülők és felnőttek esetében az alkalmazott viselkedéselemzés technikái az iskolai, otthoni és a közösségben való, önálló élethez való képességek fejlesztését segítik elő.

Alkalmazott Viselkedéselemzés és szervezetfejlesztés 

Az Alkalmazott Viselkedéselemzés hatékonyságát az elmúlt évtizedekben számos kutatás támasztotta alá a szervezeti viselkedés menedzsment területén. A szervezeti viselkedés menedzsment evidencia alapú technikáit világszerte nagy sikerrel alkalmazzák a dolgozói teljesítmény, a munkahelyi biztonság, valamint az üzleti eredmények fejlesztésének területén, non-és forprofit szervezetek esetében egyaránt.  

Alkalmazott viselkedéselemzés és gyermeknevelés

Az Alkalmazott Viselkedéselemzés hatékonyságát számos kutatás támasztja alá a szülő-gyermek interakciók fejlesztésében, a gyermekbántalmazás és elhanyagolás megelőzésében és a gyermekek kihívást jelentő viselkedéseinek csökkentésében. Az Alkalmazott Viselkedéselemzés tudományos technikáin alapuló szülő tréningeket a világ számos országában nagy sikerrel alkalmazzák a családok otthoni környezetében, a gyermekek optimális fejlődésének megsegítése érdekében.

Alkalmazott Viselkedéselemzés  és oktatás

Az Alkalmazott Viselkedéselemzés hatékonyságát az oktatás fejlesztésében és a hatékony tanulás elősegítésében számos kutatás támasztotta alá az elmúlt évtizedekben. Az Alkalmazott Viselkedéselemzés technikái a tanár-diák interakciók tudományos elemzésén keresztül segítik az akadémiai, szociális és mindennapi élethez szükséges készségek, vagy akár egész iskolai rendszerek hatékonyságának fejlesztését, mind az integrált, mind a szegregált oktatás területén. 

bottom of page